I Zurich var det kära återseenden. Vi bestämde oss för att stanna där och inte ge oss iväg någonstans. Viktigare att umgås och jag skulle stanna på måndagen med och hade planer på en tur till panoramatåget mellan Luzern och Interlaken, sist jag åkte där var 1991.
På lördagen skulle värmeböljan slå till 25 grader varmt 13 april, inte vanligt i Schweiz heller, skidorterna är fortfarande delvis öppna… Vi vandrade på Utliberg. Det ligger i utkanten av Zurich, är en 3-400 meter högre än stan och bjuder på fantastisk utsikt mot bergen i söder. man kan åka lokaltrafik både till foten och toppen på flera ställen. Så har ni en dag i Zürich och vill sträcka på benen rekommenderas det, speciellt om det är klart väder.
En annan gång vandrade vi upp från bergets fot, denna gång tog vi tåget upp till nästan toppen och vandrade en halvmil längs bergets kam. På mitten stannade vi och fikade på en Alm, ungefär fäbod. Ned blev det en lieten gondolbana också inkluderad i lokaltrafikbiljetten.
På kvällen gick vi ned till sjön. På västra sidan om sjön. en dryg halvtimmes promenad, eller några minuter spårvagn från Hauptbahnhof (huvudjärnvägsstation), finns ett större grönområde med badplatser. Också en trevlig gratisaktivitet i Zürich. Vi gick ned och käkade Gyros i ”bakfickan” till en grekisk restaurang vid vattnet. Jättegod, lite större än i Grekland, men med pommes i mm, betydligt närmare originalet än de svenska. Men det är inte billigt i det landet. 15 zhf kostade det, ta det gånger 12.5 för priset i kronor… alltså nästan 190 kr.
Söndagen efter gick vi tillbaka till sjön. Det var 27 grader varmt och söndag, tjockt med folk. Vissa, läs sonen, badade. Det var 12 grader i vattnet. Man såg de snötäckta alperna, vattnet kommer ifrån, i bakgrunden…
Måndagen hade jag egen tid medan det jobbades. Planen var ju att åka panoramatåg. Men nu var det väderomslag, regnade och dålig sikt. Jag gick upp på berget på andra sidan Zürich istället. Kom upp. Men sen inte bara regnade det, utan himmelen öppnade sig o det började åska, så jag vände. Efter att ha fotat bergbanan jag hade kunnat ta upp… handlade lite på nervägen, hade lovat att göra svenska köttbullar till middag. Det gäller att ha koll på prislappar. För mat kostar inte lika som här, fast dyrare. Utan tex grönsaker är samma pris som här, eller billigare, kött o fisk är dyrt, som 50-100% dyrare, men vissa saker är extremt dyra, tex vanligt ris är lite dyrare än här, jasminris löjligt dyrt.
Sen sov jag en sista natt fick sällskap av sonen till Hauptbanhof och åkte norrut.